Esküvői ékszerek és kiegészítők - Stílus és elegancia a nagy napon

Az esküvőnk életünk egyik legfontosabb eseménye, ahol érthető módon szeretnénk a legjobb formánkat hozni. Ha már kiválasztottuk a tökéletes ruhát, megterveztük a hozzá illő különleges frizurát és sminket, érdemes az esküvői ékszerekre is figyelmet fordítani, hiszen ezek a kiegészítők tökéletesítik a megjelenésünket és segítenek abban, hogy még jobban megmutathassuk egyedi stílusunkat.

Tarts velünk, ebben a cikkünkben segítünk a tökéletes esküvői ékszerek kiválasztásában menyasszonyoknak, vőlegényeknek és vendégeknek egyaránt.

Menyasszonyi ékszerek

Egy menyasszony ékszerei általában elegánsak, nőiesek és kifinomultnak. Az esküvő fénypontját jelentő menyasszonyi ruha mellé válasszunk olyan ékszereket, amelyek kiemelik természetes szépségünket és passzolnak a ruhánkhoz.

Menyasszonyi ékszerek

Ha a menyasszonyi ruha egyszerűbb, akkor bátran válasszunk kicsit hangsúlyosabb ékszereket, viszont ha a ruhánk díszesebb, figyeljünk arra, hogy a kiegészítők visszafogottak legyenek, hogy ne legyen túl kaotikus az összhatás és ne vonják el a figyelmet a ruháról.

Amennyiben több ékszert is szeretnénk viselni, ügyeljünk arra is, hogy azok egymáshoz is passzoljanak. Lehetőleg ne keverjük a köves ékszereket a gyöngyössel, vagy a sárgaranyat a fehérrel.

Az esküvő szimbóluma a jegygyűrű, minden más ékszer közül talán a legfontosabb. Érdemes olyan gyűrűt választani, ami harmonizál az eljegyzési gyűrűnkkel. A visszafogottan elegáns és egyszerű gyűrűk gyakran a legjobb választásnak bizonyulnak. Ez az ékszer adhatja akár a támpontot a többi kiegészítő kiválasztásához is.

Menyasszonyi ékszerek közül a fülbevaló a legnépszerűbb választás, ami lehet visszafogott, vagy látványos, attól függően, hogy milyen a ruhánk és a stílusunk.
A gyöngyfülbevalók például klasszikus választásnak számítanak, míg a csillogó gyémánttal, vagy cirkóniával díszített fülbevalók elegánsabb megjelenést kölcsönöznek. 
Ha a ruha stílusa engedi, bátran válasszunk egy elegáns lógós fülbevalót is. Ebben az esetben viszont lehetőleg kerüljük a nyaklánc vislését.

Menyasszonyi ékszerek

A nyaklánc az egyik legnehezebben kiválasztható esküvői kiegészítő, hiszen a legtöbb menyasszonyi ruha dekoltázs központú, amit egy rosszul megválasztott lánc tönkre is tehet. Ha egyszerűbb a ruhánk, vagy nem hangsúlyos a dekoltázsunk, választhatunk hozzá egy finom láncot, esetleg egy kisebb medállal.

A karkötő már egy hálásabb választásnak bizonyul, hiszen nem tudja elvonni a figyelmet a ruháról, csak tovább ragyogtatja azt.
Ha választunk karkötőt, érdemes olyat választani ami nem akadályozza a kézmozgást, és kényelmesen viselhető az egész nap.

Ide kattintva mutatunk pár ékszert, melyet bátran viselhetsz a nagy napodon.

Ékszerek vőlegényeknek

A vőlegényeknek kisebb a mozgásterük mint a menyasszonyoknak, de azért a férfiaknak is van miből válogatniuk.
Az esküvői öltözéket kitűnően kiegészíti egy elegáns óra. Választhatsz klasszikus, letisztult stílust vagy valami modern és egyedi megjelenést attól függően, te milyen stílusú vagy. Javasoljuk, hogy nézz körül a Zeppelin, a Seiko és a Citizen modelljei között. 

Vőlegény ékszerek

Az óra mellett a mandzsettagombok is az esküvő elmaradthatatlan kellékei, melyek egy kis eleganciát és egyediséget adnak az összhatáshoz.

Amennyiben a mindennapokban is hordasz ékszereket, nyugodtan mutasd meg a stílusod az esküvődön is. A vőlegények is viselhetnek egy izgalmas karkötőt, ha az illik a megjelenésükhöz.

Itt mutatunk a férfiaknak is pár ötletet.

Vendégek ékszerei

Vendégként érdemes olyan ékszereket viselnünk, amelyek illenek az adott esküvő stílusához és természetesen a ruhánkhoz. Fontos, hogy ne akarjuk túlragyogni a menyasszonyt, hisz ez a nap róla szól.

Ne felejtsük el az öltözködésre vonatkozó íratlan szabályokat sem: az esküvőn vendégként kerüljük a fehér vagy krémszínű ruhákat, hiszen az a menyasszony színe. Ne válasszunk pirosat sem, mert elképzelhető, hogy a menyasszony piros menyecske ruhát ölt majd. Az esküvő egy ünnepi alkalom, így a sötét, gyászos színek is jobb, ha elkerülődnek, és helyettük válasszunk inkább vidám és elegáns árnyalatokat.

Ékszerek vendégeknek

Ami pedig az ékszereket illeti, viseljünk valami olyat, ami stílusában és színeiben is harmonizál az öltözetünkkel. Lehetőség szerint ne legyenek túl feltűnőek, de nem kell ragaszkodnunk a klasszikus darabokhoz sem. Ha órát viselünk, az lehetőség szerint legyen inkább ékszer jellegű. A sportos órákat és az okosórákat ha lehet, hagyjuk otthon.

Készítettünk egy kis összeállítást az esküvői vendégeknek is. Ide kattintva éritek el.

További esküvős tartalmakért és ajánlókért kattintsatok ide.