Így válassz eljegyzési gyűrűt - kisokos férfiaknak

Életed egyik legfontosabb vásárlása előtt állsz, hiszen minden bizonnyal egy olyan eljegyzési gyűrűt szeretnél választani, amit szerelmed örökké büszkén visel majd. Tudjuk, hogy ez nem könnyű feladat. Rengeteg ékszerüzlet, márka és gyűrű közül lehet választani, ami első nekifutásra inkább tűnik zavaró tényezőnek, mint segítségnek. Így nem csoda, ha azt se tudod hogyan kezdj neki a választásnak. Szeretnénk neked segíteni, így írtunk egy olyan vásárlási útmutatót, ami végigvesz minden dolgot, amire érdemes figyelni az eljegyzési gyűrű vásárlásnál. Javasoljuk kezdj itt, mielőtt pánikba esnél!

Határozd meg a költségvetésed

Az első lépés, hogy eldöntsd, mennyit szeretnél az eljegyzési gyűrűre költeni. Ne aggódj, csupán régi közhiedelem, hogy egy férfinak illik legalább kéthavi fizetésének megfelelő összeget a gyűrűre költenie. Ma már nincsen szabály, vagy előírás erre vonatkozóan, a budget egyénenként változik. Annyit költs, amennyit megengedhetsz magadnak, és törekedj arra, hogy a legjobb minőséget kapd a pénzedért.

A költségvetés meghatározása segíteni fog abban, hogy lásd merre érdemes elindulnod. Meghatározása után tudni fogod, hogy a cirkónia köves, vagy a gyémánt köves ékszerek között érdemes nézelődnöd, és ha az utóbbi mellett döntöttél, nagyjából azt is látni fogod, hogy milyen méretű kő fér bele.

Vedd figyelembe jövendőbelid stílusát

Minden nőnek más az ízlése és a személyisége, így a következő lépés az, hogy összegezd a párodra jellemző stílusjegyeket.

Gondold át a következőket: Milyen ruhákat szeret hordani? Elegáns, vagy inkább sportos a megjelenése? Szereti a különleges darabokat, vagy inkább minimalista? Milyenek a meglévő ékszerei? Ha ezeket összegzed, könnyebben kapsz képet arról, hogy mi is tetszene neki.

Nézd meg a meglévő ékszereit

Figyeld meg, hogy milyen színű ékszerei vannak. Sárga vagy fehér aranyat visel szívesen? Feltűnő ékszerektől roskadozik a polca, vagy csak pár egyszerűbb darabot visel? Szereti a színes köveket, vagy a hagyományos árnyalatokat kedveli? Ha a legtöbb ékszere sárga arany, akkor mindenképp sárga arany eljegyzési gyűrűt válassz, ha pedig inkább fehér arany ékszereket, vagy ezüstöt visel, akkor egy fehér arany eljegyzési gyűrűt keress.

Ékszerei átnézése segít a gyűrű mérete meghatározásában is. Ha észrevétlenül el tudsz hozni egyet a gyűrűi közül, az ékszerboltokban az eladók egy pillanat alatt meg tudják mondani, hogy milyen méretű gyűrűre lesz szükséged. Viszont ha erre nincs lehetőséged, próbáld meg otthon lemérni az egyik gyűrűjét (egy olyat, amit a gyűrűs ujján hord!) az alábbiak szerint: Tedd rá a gyűrűt egy vonalzóra, és nézd meg pontosan a belső átmérőjét. Esetleg tekerj egy kb. 5 mm széles papírcsíkot körbe a gyűrű belsején, majd vonalzó segítségével mérd le a kapott hosszt.

Eljegyzési gyűrű

Ismerd meg a gyémántokat

Az eljegyzési gyűrű örökké tartó szerelmed időtlen, klasszikus szimbóluma, melyet a leggyakrabban egy gyémánt díszít. Vásárlás előtt elengedhetetlen, hogy megismerd a gyémánt ékszerek legfontosabb tudnivalóit. A drágakőnek minősített, ékszerekhez felhasznált gyémánt értékét az úgynevezett 4C alapján határozzák meg. Mindegyik tényező befolyásolja a kő megjelenését és az árát is.

A 4C:

- Cut (csiszolás): Meghatározza, hogy a gyémánt mennyire jól tükrözi vissza a fényt, és ezáltal azt, hogy mennyire csillog.  A leggyakoribb gyémánt csiszolási formák : briliáns (kerek), smaragdcsiszolás (csapott sarkú téglalap), princess (négyzet), ovális, Marquise vagy navette (hegyes ovális), pendeloque (körte) vagy briolett (csepp), szív (heart) alak.

- Color (szín): A gyémánt értéke, ára annál magasabb, minél fehérebb a színe. A kövek színárnyalatának jelzésére a latin abc betűit használó nemzetközi skálát használják, amely a D betűtől, a legfehérebb minőségtől indul és Z-ig terjed.

- Clarity (tisztaság): A tisztaság a gyémánt tökéletlenségeire utal. Azt mutatja, hogy egy kő színe mennyire egyenletes eloszlású, átlátszóságát csökkentik-e zárványok vagy sem.

- Carat (a gyémánt súlya karátban): A karát a kő súlyára utal, ami a méretének tényezője. A nagyobb gyémántok ritkábbak, mint a kisebbek, ezért általában drágábbak.

Bizonyosodj meg arról is, hogy felelős forrásból származó gyémántot vásárolsz, megbízható cégtől és megbízható márkától. Tökéletes választás lehet például egy Forevermark gyémánt eljegyzési gyűrű.

A Forevermark a De Beers vállalatcsoport tagja, mely a gyémántipar legjelesebb képviselőjeként több mint 125 évnyi szakmai tapasztalatot halmozott fel a gyémántkutatás, - bányászat és – forgalmazás terén. A Forevermark kizárólag a világ leggondosabban válogatott gyémántjait varázsolja meseszép ékszerekké. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a világ összes gyémántjának alig 1 %-a méltó csupán arra, hogy a márka nevét viselje. A márka nagy hangsúlyt fektet a szigorú üzleti, környezetvédelmi és szocális normák betartására.

Minden egyes gyémántjuk egyedi és azonosítható. A gyémántok szívébe egyedi Forevermark jelölést rejtenek, ez testesíti meg azt az ígéretet, mely szerint minden egyes gyémánt gyönyörű, ritka és tisztességes forrásból származik. Ez az egyedi jelölés szabad szemmel láthatatlan, a Forevermark ikonját és egy egyedi sorszámot tartalmaz, mely alapján a gyémántot regisztrálni is lehet, megerősítve ezzel azt, hogy kihez tarozik az adott drágakő.

Különlegesen hangzik, igaz? Nézz be egyik üzletünkbe és eladóink szívesen bemutatják a Forevermark ellenállhatatlan kínálatát.

Eljegyzési gyűrű

Válaszd ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt!

Ha végigmentél a fenti lépéseken, akkor nagyjából már képet kaptál arról, hogy mit is keresel. Tudod, hogy mennyit szánsz a gyűrűre. Tudod, hogy klasszikus, vagy különleges stílust keresel. Tudod, hogy sárga - vagy fehér arany legyen az ékszer, és tudod, hogy cirkónia, gyémánt, vagy esetleg más kő díszítse azt. Illetve megvan párod gyűrűmérete is, tehát nincs más hátra, mint besétálni egy ékszerüzletbe, és személyesen is felfedezni a kínálatot.

A szükséges információkkal felvéretezve már sokkal könnyebb lesz kiválasztani a tökéletes eljegyzési gyűrűt. Ha esetleg nehezen menne, akkor sincs baj, hiszen az ékszerüzletek eladói szívesen segítenek majd a választásban. Szakértőink sok szeretettel, sok évnyi tapasztalattal és óriási választékkal várnak például a budapesti, a győri és pécsi Árkádban.

Extra tipp:

Ha nem vagy biztos magadban, kérd ki szerelmed legjobb barátnőjének a véleményét. Egy barátnő sok olyan információval szolgálhat, ami hasznos lehet a tökéletes gyűrű megtalálásában. Akár magaddal is viheted, ha biztosra mennél. Kérdés esetén a Juta üzletek eladóihoz is fordullhatsz, szívesen segítünk.

Sok sikert!